Historia pewnego M3
Re: Historia pewnego M3
Mnie tylko zadziwia dostępność motoru z przed tylu lat, ciekawi mnie ile jeszcze mają takich na składzie
Na razie E36 325, ale zaraz E36 330 (S50B30)
- tom_kulturysci
- Auto: E46 M3 & 335D
oj mysle ze maja zapasy a jak sie skoncza to zrobia 

No to dzisiaj Panowie włożyli nowy silnik. Musili poprzekładać cały osprzęt, w sumie to dosłownie wszystko.
To nowe cudo tylko "klocek", miska olejowa, blok silnika, głowica i dekiel. Cała reszta poszła ze starego.
Fotki wrzucę jutro, aparat w pracy zostawiłem.
P.S.
"Klocek" kosztuje 48.000 ze zwrotem starego. Jeżeli ktoś by chciał kupić kompletny nowy silnik ze wszystkim to mam takie po ok. 60k pln i też stary do zwrotu.
To nowe cudo tylko "klocek", miska olejowa, blok silnika, głowica i dekiel. Cała reszta poszła ze starego.
Fotki wrzucę jutro, aparat w pracy zostawiłem.
P.S.
"Klocek" kosztuje 48.000 ze zwrotem starego. Jeżeli ktoś by chciał kupić kompletny nowy silnik ze wszystkim to mam takie po ok. 60k pln i też stary do zwrotu.

jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
60k pln? to po taniości. Wezme dwa 

Już nawet nie pytałem.bond pisze:A bez zwrotu?
Dzisiaj samochód został odebrany. Państwo byli szczęśliwi. Jak to określili jest to ich "kochany samochód" i napewno go nie sprzedadzą.
Pojechali spowrotem do niemiec.
Zdjęcia silnika jutro ściągne i wrzucę na forum.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
fajnie, tylko ze ten nowy silnik to tak naprawde nie jest nowy silnik, mają je na składzie bo zabierajac stary klientowi regenerują go i dalej do klienta. w ten sposob te silniki beda jeszcze bardzo długo.
ja miałem raz taki silnik w M i padła uszczelka pod głowicą, w M5 sa tylko dwie gruboci uszczelki a w regenerowanym sa juz grubsze. tak naprawde wolałbym miec oryginalny silnik z srednim przebiegiem niz nowy po regeneracji.
ja miałem raz taki silnik w M i padła uszczelka pod głowicą, w M5 sa tylko dwie gruboci uszczelki a w regenerowanym sa juz grubsze. tak naprawde wolałbym miec oryginalny silnik z srednim przebiegiem niz nowy po regeneracji.